Hattfjelldal folkebibliotek

På naturens skuldre: hvordan ti millioner arter redder livet ditt
Your basket is empty
Vis
Author
Title Statement
  • På naturens skuldre: hvordan ti millioner arter redder livet ditt
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Shelf
  • 304.2 S
Classification
Subject
Year
  • 2020
Summary, etc
  • Dette er en bok om menneskenes samspill med naturen, og om hvordan millioner av arter redder livene våre. De gir oss mat, medisin og et beboelig miljø, i tillegg til å gi oss kunnskap og glede. I regnskogen lager orkidebiene parfyme og pollinerer nøttene vi spiser i jula. De store trærne i bygatene minsker behovet for luftkjøling. I skyttergravene brukte soldater selvlysende sopp som lykter på mørke netter. Mangfoldige arter har bidratt til menneskenes medisinske og entreprenørmessige gjennombrudd: eldgamle trær gir medisin mot kreft, og lyntoget er utformet med inspirasjon fra isfuglen. Nå, på grunn av menneskets rasering av det biologiske mangfoldet, står mange av disse artene i fare. Arters levesteder blir ødelagt og forsvinner, og det gjør at vår egen fremtid står på spill. Omtalen er utarbeidet av BS.
ISBN
  • 978-82-489-2640-5
Available
Waiting
  • 0 (0)
*00001465pam  22001931  4500
*00146561
*008200609                a          00nob 2
*015  $a0589888$bBIBBI
*019  $bl
*020  $a978-82-489-2640-5$binnbundet$cNkr 399.00
*08201$a304.2$zh$223/nor
*090  $c304.2$dS
*100 0$aSverdrup-Thygeson, Anne$d1966-$jn.
*24510$aPå naturens skuldre$bhvordan ti millioner arter redder livet ditt$cAnne Sverdrup-Thygeson
*260  $aOslo$bKagge forlag$c[2020]
*300  $a220 sider
*520  $aDette er en bok om menneskenes samspill med naturen, og om hvordan millioner av arter redder livene våre. De gir oss mat, medisin og et beboelig miljø, i tillegg til å gi oss kunnskap og glede. I regnskogen lager orkidebiene parfyme og pollinerer nøttene vi spiser i jula. De store trærne i bygatene minsker behovet for luftkjøling. I skyttergravene brukte soldater selvlysende sopp som lykter på mørke netter. Mangfoldige arter har bidratt til menneskenes medisinske og entreprenørmessige gjennombrudd: eldgamle trær gir medisin mot kreft, og lyntoget er utformet med inspirasjon fra isfuglen. Nå, på grunn av menneskets rasering av det biologiske mangfoldet, står mange av disse artene i fare. Arters levesteder blir ødelagt og forsvinner, og det gjør at vår egen fremtid står på spill. Omtalen er utarbeidet av BS.
*650 1$aMenneske og natur$0humanøkologi$1304.2$2BS$41186918$9nor
*900 0$aThygeson, Anne Sverdrup-$zSverdrup-Thygeson, Anne$9nor
No reviews exists for this book.
Click here to be the first to write a review.

Glitrende fortellinger om vårt samspill med naturen Du og jeg er innvevd i naturens flettverk, mye tettere enn du tror. Millioner av arter gir oss mat, medisin og et levelig miljø, i tillegg til at naturen gir oss kunnskap og glede. På engasjerende vis forteller Anne Sverdrup-Thygeson spennende og tankevekkende fortellinger om naturen. Forfatteren tar oss med ut i regnskogen, der orkidebiene lager parfyme og pollinerer nøttene du spiser i jula. Inn i den svale skyggen under bygatenes store trær, de som gjør at vi trenger mindre luftkjøling. Ned i skyttergravene der soldatene brukte selvlysende sopp som lykt i måneløse netter. Vi får lese om trær i gammelskogen som gir oss kreftmedisin og isfuglen som inspirerte konstruksjonen av lyntog. Men også om hvordan vår framferd kan sette alt dette i fare. For i vår evne til å utnytte naturen, ligger også risikoen for å undergrave vårt eget livsgrunnlag. Vi snakker i dag om en naturkrise, der arter trues og levesteder forsvinner - en krise like akutt og alvorlig som klimakrisen. Skal vi sikre vår egen framtid, må vi endre måten vi lever på. Vi må lære oss å spille på lag med naturen.

Send to
IdStatusDue dateOwnerShelf